Wasdag

Op dinsdag 17 juli en dinsdag 7 augustus

hele dag Ouderwetse wasdag met medewerking van klederdrachtgroep Mooi Zeeland

 

Demonstratie babbelaars

Op dinsdag 10 juli

hele dag babbelaars bakken met medewerking van klederdrachtgroep Mooi Zeeland

 

Klederdracht

Op dinsdag 24 en 31 juli en dinsdag 14 en 21 augustus kunt u in de middag enkele mensen in orginele klederdracht ontmoeten in ons straatje.

 

Bezoek Lutherse Kerk

Voor groepen is het mogelijk om een arrangement te boeken waarbij, onder begeleiding van een gids, een bezoek aan de Lutherse Kerk en de Grote Kerk in Groede gebracht wordt.

Daarnaast is het voor individuele bezoekers mogelijk om de Lutherse Kerk te bezoeken op de volgende data:              Donderdag 26 juli

Zaterdag 4 aug                  Donderdag 9 aug                Zaterdag 18 aug                 Donderdag 23 aug.

Vanuit museum Het Vlaemsche Erfgoed neemt een gids u om 13.30 uur mee naar de grote Kerk op de Markt en de Lutherse Kerk in de Molenstraat,  en hoort u het cultuurhistorische verhaal van de rijke, maar ook woelige geschiedenis van Groede. Tijdens deze rondleiding passeren de abdijen van Gent, de onderwaterzetting in de 80-jarige oorlog, de komst van de Hugenoten en de vlucht van de Lutheranen uit Salzburg de revue. Voor bezoekers van het Museum is de rondleiding gratis. Wilt u alleen deelnemen aan de rondleiding dan betaalt u € 2,00 per persoon.

Op donderdag 9 augustus zal deze rondleiding op een zeer speciale manier afgesloten worden. Een internationaal bekende organist zal het orgel van de Grote Kerk bespelen.

 

Wol bewerking

Iedere woensdag en donderdag wordt door een (of meer) van onze vrijwilligsters op ambachtelijke wijze wol bewerkt/verwerkt.

Schilder

Op onderstaande data is een kunstschilder aanwezig die tevens opgeleid is tot restauratieschilder en huisschilder. Zij kan de museumbezoekers nog extra informatie geven over de schilderswinkel van ons museum.

Donderdag 5 juli                 Donderdag 19 juli

Woensdag 8 augustus       Donderdag 9 augustus      Donderdag 23 augustus

 

 

 

Activiteiten voor kinderen

Voor groepjes kinderen (minimaal 4) bieden wij op woensdagmiddag creatieve workshops. Vooraf reserveren noodzakelijk. Ook de verjaardag van uw kind kan bij ons op een leuke manier gevierd worden.

Slijkstraat 10

4503 BC  Groede

Nederland

Tekstvak: Contactgegevens

 

E-mail:erfgoed@zeelandnet.nl

Activiteiten

Home          Nostalgie          Musea          Openingstijden        Activiteiten          Arrangementen          Op bezoek          ANBI