Bezoek Lutherse Kerk

Open Monumentendag zaterdag 9 september is de Lutherse Kerk geopend van 13.00 uur tot 15.30 uur.

De toegang is deze dag gratis.

 

Ook op donderdag 21 september is er nog een mogelijkheid om de kerk  te bezoeken.

Vanuit museum Het Vlaemsche Erfgoed neemt een gids u om 13.30 uur mee naar de grote Kerk op de Markt en de Lutherse Kerk in de Molenstraat,  en hoort u het cultuurhistorische verhaal van de rijke, maar ook woelige geschiedenis van Groede. Tijdens deze rondleiding passeren de abdijen van Gent, de onderwaterzetting in de 80-jarige oorlog, de komst van de Hugenoten en de vlucht van de Lutheranen uit Salzburg de revue. Voor bezoekers van het Museum is de rondleiding gratis. Wilt u alleen deelnemen aan de rondleiding dan betaalt u € 2,00 per persoon.

 

 

Wol bewerking

Iedere woensdag en donderdag wordt door een (of meer) van onze vrijwilligsters op ambachtelijke wijze wol bewerkt/verwerkt.

 

Activiteiten voor kinderen

Voor groepjes kinderen (minimaal 4) bieden wij op woensdagmiddag creatieve workshops. Vooraf reserveren noodzakelijk. Ook de verjaardag van uw kind kan bij ons op een leuke manier gevierd worden.

Slijkstraat 10

4503 BC  Groede

Nederland

Tekstvak: Contactgegevens

 

E-mail:erfgoed@zeelandnet.nl

Activiteiten

Home          Nostalgie          Musea          Openingstijden        Activiteiten          Arrangementen          Op bezoek          ANBI