Het Vlaemsche Erfgoed

U neemt een kijkje in “de tijd van toen” (eerste helft vorige eeuw). Grutter, bakker, kapper, dorpscafé,  nutsbibliotheek, band- en garenwinkeltje en nog meer, ze ademen het Groede van onze (groot)ouders. U heeft tijd om rond te snuffelen en herinneringen op te halen. “Onderweg”  even zitten kan ook, in “De Natte Pij” (het dorpscafé), in de kerk, of ’s zomers zomaar in een knus hoekje op één van de terrassen). 

 

 

                                                    Huistheater De Twee Duiven

In dit knusse huistheater met terras en gezellige dorpstuin kwam Het Vlaemsche Erfgoed tot leven. Al bijna 25 jaar schrijft en speelt Adrie Oosterling er zijn kleinkunstprogramma’s voor een nog steeds groter wordend publiek. Een avondvoorstelling met Adrie is een bijzondere ervaring. Maar ook als u kiest voor een matinee of een “uurtje theater” wordt u door hem meegenomen in sferen en werelden die al gauw heel herkenbaar blijken te zijn. Adrie Oosterling speelt speciaal voor Vlaemsche Erfgoed bezoekers ook een programma met Liedjes uit Grootmoeders Tijd, heerlijk om mee te zingen en nog lang van na te genieten.

 

                                                   

                                                                                           Visserijmuseum

                                       Wij werken samen met het Visserijmuseum in Breskens.

                                       U kunt op bij ons een combikaart kopen waarmee u ook toegang heeft                                             tot het Visserijmuseum in Breskens.

                                                                                           Klik hier voor info over de combikaart:

 

            

                                                   

                                                    Kaasboerderij De Vos

U brengt een “lekker” bezoek aan Kaasboerderij de Vos, waar de kazen volgens ambachtelijk recept bereid worden. U ziet het hele proces van koe tot kaas. Aansluitend proeven is uiteraard een koud kunstje! Vooral de “Biervlieter” is uniek in z’n soort. Ook ontvangt u hier nog een consumptie.

 

 

 

Rozenkwekerij De Bierkreek

Rozenkwekerij de Bierkreek is een biologische kwekerij van inheems autochtoon bos- en haagplantsoen, rozen en bijzondere erfplanten. Beplanting bepaalt in het buitengebied de identiteit van het landschap. Aan de beplanting is bijvoorbeeld te zien of u zich in een zandgebied bevindt of in de zeekleipolders. Ook de aankleding van erven en tuinen is in vele gevallen karakteristiek voor de streek. Rozenkwekerij de Bierkreek specialiseert zich in de opkweek van deze streekeigen planten, in het bijzonder oude rozensoorten. Ook hier krijgt u een consumptie aangeboden.

 

 

Presentatie Zeeuwse Klederdracht

Klederdrachten zijn nog altijd hèt symbool voor  Zeeland. In Het Vlaemsche Erfgoed valt in de musea al heel wat te bewonderen over de kledij in het Land van Cadzand. Als u kiest voor een klederdrachtpresentatie delen een aantal enthousiaste mensen graag hun liefde voor de kostuums met u en tonen u hun drachten van dichtbij. In de setting van Het Vlaemsche Erfgoed bent u op straat of binnen ineens deel van een tot leven gekomen ansichtkaart.

 

Neem vrijblijvend contact op voor verdere informatie over de omvang van de groepen, beschikbare data etc. bij ons boekingskantoor:

Directe lijn: 06-50617910,  Email voor info over groepen: groedegroepen@zeelandnet.nl

Slijkstraat 10

4503 BC  Groede

Nederland

Tekstvak: Contactgegevens:

 

E-mail:erfgoed@zeelandnet.nl

Arrangementen

Home          Nostalgie          Musea          Openingstijden        Activiteiten          Arrangementen          Op bezoek          ANBI

Afgeronde rechthoek: U kunt hier een kompleet overzicht van onze arrangementen van 2020 downloaden.