Open: di / wo / do en vr van 10.00 – 16.00 en za van 13.30 – 16.30

Groede, een bezoekje waard

Het Vlaemsche Erfgoed in Groede

In Groede, Zeeuws-Vlaanderen, stap je met het hele gezin terug in de tijd in Het Vlaemsche Erfgoed. Dit levendige openluchtmuseum geeft je een kijkje in het dorpsleven van begin 20e eeuw. Geen saai gedoe met vitrines, maar gewoon ronddwalen door oude straatjes waar verschillende ambachten tot leven komen. Van de smid tot de bakker, overal mag je binnenkijken en zie je hoe men vroeger werkte en leefde. Speciaal voor kinderen zijn er knutselpakketjes waarmee ze zelf aan de slag kunnen in de werkplaatsen. Leuk én leerzaam dus.

Naast het museum is ook het dorp zelf een aanrader. Groede is een knus, historisch dorpje vlak bij het strand. Perfect voor een combi-uitje: eerst cultuur snuiven, daarna lekker uitwaaien aan zee. Slenter door de beroemde Slijkstraat, waar de tijd stil lijkt te hebben gestaan. Proef huisgemaakte suikerwafeltjes of een Groese paptaart, en vergeet vooral niet een biertje te drinken in herberg De Natte Pij. Wil je de dag helemaal compleet maken? Bezoek het Lutherse kerkje of pik een voorstelling mee in huistheater De Twee Duiven. Zo maak je van je dagje uit een complete ervaring.

Voor actie en avontuur neem je de kinderen mee naar Groede Podium, een geweldig speel- en bunkerpark in de polder. Hier kunnen de kids zich helemaal uitleven op boomstammen, hangbruggen, in de waterspeeltuin of op de klimtoren. En terwijl zij zich uitleven, leer jij ondertussen over de bunkers uit de Tweede Wereldoorlog die overal op het terrein te vinden zijn. Heb je een dierenliefhebber in huis? Lotje en Moby, twee knorrende Groese varkens, staan te popelen om geaaid te worden, net als de geiten, konijnen en ezels.

Na zo’n avontuurlijke dag kun je in restaurant ’t Hoofdkwartier neerploffen voor een pannenkoek, tosti of een goede uitsmijter. Kortom, een dag vol plezier voor het hele gezin!

Het Vlaemsche Erfgoed (c). Privacybeleid | Sociale media: