Open: di / wo / do en vr van 10.00 – 16.00 en za van 13.30 – 16.30

Expositie: Welkom in Groede, over vertrekken en aankomen

Welkom in Groede: Een Tentoonstelling Over de Bewogen Geschiedenis van de Salzburger Lutheranen

In samenwerking met het Luther Museum Amsterdam, presenteert Groede met trots de tentoonstelling “Welkom in Groede.” Deze unieke tentoonstelling belicht zowel de bewogen geschiedenis van de Salzburger Lutheranen als hedendaagse verhalen van mensen die een nieuw thuis hebben gevonden.

Een Duik in de Geschiedenis

“Welkom in Groede” neemt bezoekers mee op een reis door de tijd, terug naar de 18e eeuw toen de Salzburger Lutheranen gedwongen werden hun thuisland te verlaten. De tentoonstelling biedt een diepgaand inzicht in hun strijd, hun zoektocht naar een nieuwe plek om te wonen en hun uiteindelijke vestiging in Groede. Het is een verhaal van volharding, geloof en gemeenschap.

Hedendaagse Verhalen

Naast historische context, verkent de tentoonstelling ook moderne verhalen van migratie en integratie. Bezoekers krijgen de kans om persoonlijke getuigenissen te horen van mensen die hun thuisland hebben verlaten op zoek naar veiligheid en een nieuw begin in Nederland. Deze verhalen bieden een perspectief op de uitdagingen en triomfen van het vinden van een nieuw thuis in een vreemd land.

Het Vlaemsche Erfgoed (c). Privacybeleid | Sociale media: